VELİ HAK VE SORUMLULUKLARI

28.12.2012 1366

HAKLAR

Çocuğunun eğitimi ile ilgili tüm konularda bilgilendirilmek.

Adil ve saygılı davranışlarla karşılanmak.

Düzenli aralıklar ile okul işleyişi hakkında bilgilendirilmek.

Çocuğuna okul ortamında nitelikli kaynaklar ve eğitim sunulacağını bilmek.

Okul yönetimine katılmak.

Çocuğunun okuldaki gelişim süreciyle ilgili olarak düzenli aralıklar ile  bilgilendirilmek.

Okulun veli eğitim seminerlerinden faydalanmak.

Okulun kütüphanesinden faydalanmak.

Okulun bilgisayar laboratuvarından faydalanmak .

SORUMLULUKLAR:

Çocuğunun her gün okula zamanında öğrenmeye hazır, okulun kılık-kıyafet kurallarına uygun temiz ve düzenli bir şekilde gitmesine yardımcı olmak.

Okulun öğrenciler için düzenleyeceği ders dışı etkinliklerden en az iki tanesinde görev almak.

Okulun duyuru ve yayınlarını takip etmek (internet sitesi, panolar, sınıf annesi ile kurulan iletişim, toplantılar).

Bilgi edinmek ve toplamak amacı ile gönderilen her tür anket ve formu doldurup zamanında okula iletmek.

Çocuğu ihtiyaç duyduğunda ödevlerine katkı sağlamak, gerekli açıklamaları yapmak ancak kendi yapması gereken ödevleri asla yapmamak.

Çağırıldığı toplantılara katılmak.

Okumaya, araştırmaya daha fazla zaman ayırmak için televizyon seyretme ve oyun oynama saatlerini düzenlemesine yardımcı olmak.

Gün içinde okulda yaptıklarını paylaşarak günün değerlendirmesini çocuğu ile birlikte yapmak.

Uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmek.

Okulun düzenleyeceği aile eğitim seminerlerine katılmak.

Eğitim etkinliklerinin düzenlenmesinde katkı sağlamak.

Çocuğuna yaşına uygun sorumluluklar vermek(odasını toplama, masayı kurmaya yardım etmek, alışveriş yapma).

Ders sırasında öğrencilerimizin dikkatinin dağılmaması için koridorlarda dolaşmamak.

Çocuğunun disiplin kurallarına uyması için gerekli önlemleri almak.

Çocuğunun ruhsal ve fiziksel değişimleri hakkında bilgilendirmek.

Aile ortamında fiziksel ve psikolojik şiddete izin vermemek.